parallax background

AANMELDEN VRIJWILLIGER

Vrijwilligers Dutch Ultimate Fire Fighter gezochtBen jij enthousiast en vind je het leuk om bij een groot evenementen betrokken te zijn? Dan zoeken we jou als vrijwilliger bij het Nederlands kampioenschap Ultimate Firefighter.

Ultimate Firefighter is een sport tijdens de World Police & Fire Games. Hét grootste breedtesport evenement ter wereld voor geüniformeerde medewerkers van brandweer, politie, douane en justitiële inrichtingen. Elke twee jaar wordt het evenement ergens op de wereld gehouden en in 2021 is dat in Rotterdam. Het evenement trekt zo’n 10.000 deelnemers uit 69 verschillende landen en meer dan 30.000 bezoekers. .

Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam op 7 en 8 september organiseren de Veiligheidsregio Rotterdam en de Stichting WPFG Rotterdam 2021 de wedstrijd voor de beste brandweerman of vrouw van Nederland. Niet alleen brandweerlieden betreden de arena. Ook mensen die werkzaam zijn bij de politie, Dienst Justitiële inrichtingen of de Douane mogen deelnemen aan de wedstrijd. De UFF is een typische brandweersport en bestaat uit meerdere brandweerbehendigheidsoefeningen, zoals brandslang rollen en klim en krachtoefeningen.

Om dit evenement tot een succes te brengen zijn we op zoek naar 50 vrijwilligers. Als vrijwilliger werk je in en om de wedstrijdarena en zo maak je echt deel uit van het evenement. Dat maakt meehelpen net zo leuk als meedoen. Ben je op 7 én 8 september of op één van deze twee dagen (de hele dag) beschikbaar dan ben je van harte welkom!

Er zijn verschillende functies voor vrijwilligers:
 1. Baan coördinator (4): is verantwoordelijk voor een juiste baanopstelling en geeft leiding aan een groep van acht vrijwilligers die de baan prepareren voor en opruimen na elk wedstrijdblok.
 2. Jurylid (4): volgt individuele deelnemers over het parcours, noteert eventuele straffen en houdt handmatig de tijd bij.
 3. Veiligheidsmedewerker (32): is actief op een wedstrijdbaan, let op een veilige uitvoering van de onderdelen en maakt het parcours onder leiding van een van de baan coördinatoren gereed voor de volgende deelnemer.
 4. Medewerker wedstrijdsecretariaat (4):
  - schrijft deelnemers in en begeleidt deze naar het wedstrijdterrein;
  - verstrekt informatie over de indeling van de wedstrijd;
  - doet de uitgifte van uitrusting en tijdregistratiechip.
 5. Chauffeur (4): vervoert deelnemers en vrijwilligers naar de wedstrijdlocatie en terug en kan ingezet worden als veiligheidsmedewerker.

Wil je meer beeld bij het werk en het evenement bekijk dan de Aftermovie van Dutch Ultimate Firefighter. Er wordt rekening mee gehouden, maar niet iedereen zal geplaatst kunnen worden op het werk van zijn/haar voorkeur. Ook gelden er een paar regels; de minimumleeftijd is 18 jaar en je moet net als de deelnemers wel van aanpakken houden.

Je wordt uiteraard goed op het werk voorbereid en voorzien van een lunchpakket en drinken. En je krijgt een uniek t-shirt van Dutch Ulitmate Firefighter als herinnering aan wat twee geweldige dagen gaan worden.

Aanmeldformulier vrijwilligerVul het aanmeldformulier volledig in.
Je ontvangt in augustus een bevestiging van je aanmelding.


ManVrouw
SMLXLXXL8 september9 septemberBeide dagen12345NeeJa